Orion poem (oheň a led)
teď schováváš se v borovicové chatce
modrobílá bellatrix
nechceš k ohni
ale ještě včera nás toulky dotkly andělskými křídly
a nevadila ti
blízkost dýmu u rozvolněných vlasů
ani přítomnost
betelgeuse
vím chtěla jsi je nechat padající něze
víc než mně
chtěla jsi šeptat o hvězdě
v ní je živo
a jehličí mít za naši zelenou loď svobody
proto jsi rozhořela v listí plamenné koně
abych neviděl orion
a všímal si bojovnosti lesní dívky touživé
bosé tance na chladné zahradě
mě měly odlákat od jehličí z vesmíru
bosé tance mě přivedly k červenému žáru
a v jeho odlescích jsi měla neklidné nohy od rosy
chtěly mě obejmout kolem pasu
abys mohla napínat mě s úsvitem
v oceánu záře své aury
ve vzdouvajících vlnách vábících pohybů chvění
ve vášnivé skulince
v ní chtěly mne zamknout v podzimu bez žalu
aby ses mi směle vzdálila v záklonu
a vlasy ti vlály a vlnily paprsky v letní síle tisíců sluncí
chtěla jsi
abych s tebou přeskakoval oheň
že při pohybech vzhůru jsi ve vesmíru
a když z orionova pásu rozepne svět hvězda
cítím tvá stehna dychtící přilnout...
slečno
intimní tance v řeřaví citů jsou v noci zakázané
začnou nám hořet srdce
a na zemi se spojíme se zemí lásky ohnivé
a ty
ano jé
a hyjé
...a potom
celí urousaní a rozcuchaní se pohádáme o hvězdy
ledový betelgeus a ohnivá bella
už jen
oheň a led
Přečteno 116x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, Psavec, Marten, mkinka, Iva Husárková
Komentáře (0)