Srdceryvné
Srdce
srdceryvné
se mi vrylo
do Andělky mé bytosti
kterou jsem miloval odjakživa
když mi bylo dvacet
a já se nemohl dívat skrz jejich očí
co mi všeptaly plaše hustý déšť
že brzy vzhůru zakvetem loukami
a zalijem tak po krajích nestárnoucí úsměv.
Z kaštanu tvých snědých kudrlinek se pomním
Lásko zdivočelá úsvitem
zamotávám si v ubrousku rtěnku
abych rád tě vynesl lesky blíž
jsi tak nesvá krůpěj
pro koho vlastně máš pírko z peří
ty křídly sletíš smírně
a za mnou to víří a vpadne
již hřeje mi tvůj popínavý vzdech
s údivem už na nic nemyslím
jen na obrysy vyhaslých hvězd
rána není.
Přečteno 176x
Tipy 14
Poslední tipující: zdenka, Bufik, šerý, Sonador, Frr, Psavec, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (5)