Anotace: Milá oděná do podzimních barev
Listí je nažloutlé a zlátne,
prší jak mana na zem
a potulní bardi ohlašují,
že varhanní slavnosti se končí.
Kde? Ve městě v Čechách nejzbožnějším,
však Ty víš.
Je čas sklizně, dožínek a vinobraní,
čas sbírat plody, křehké ovoce.
Kdo zasel, ten sklidí,
ne hanbu, však plody práce své.
Snad závan větru ještě léta babího,
dolétne od Třebovky až k Olešnici
a já tě větře prosím: „duj a pěj!
Tomu na koho myslím, teď pošeptej!“
Kdo je jako ta, jež uvázla mi v srdci?
Je hrdá jako Mločí princezna.
Spanilá je jak Paní z růže,
hbitá jak losos ve vlnách.
Pozorná je a rozdává coby hostitelka,
pracovitá, když stromy s otcem sází.
Je jako květ šáronský,
jako lilie mezi trním,
jako růže mezi bodláčím,
jako studánka na poušti,
která pocestného oblaží.
Vstaň přítelkyně má a pojď!
Zima pominula a deště ustaly.
Hlas hrdličky je slyšet v kraji,
nastal čas prozpěvování.
Jabloň svými plody voní
a réva vydala své hrozny.
láska promlouvá Tvými slovy
snad Tvá milá brzy se to doví
hezké, Vavřinečku...měj se fajn...m
08.03.2023 06:38:56 | mapato
no to je nádhera! taková malá píseňka písní... radost číst, a ne jednou ST*
10.11.2022 20:10:21 | Sonador
Děkuji, odhalil jsi inspiraci :).
10.11.2022 20:15:50 | Vavřineček