turistické trasy jsou vždy modré
na kamnech již voní
kůra mandarinek
chalupáři luští
oranž do křížovky
když mě zapomeneš
hraji prim bez hodinek
zůstávám na život sám
aj bez pohovky
arniko arniko
kde je to mexiko
a život v trysku v blesku v kvapu
u hvězdářky točí
tmavomodrou mapu
kdo vysázel na tmu
chladnoucí polibky ...
.
a teď cizí ulicí
berem směr bez šipky
jdem roky na ticho
a turistické trasy jsou vždy modré
když vídám tvoje nebe
tvých dálek s knoflíčky
rozepínám
ať leskne perleť tajná
a taje
v plaménku básničky
všechny tvé jsou jasné
svíce předávají světlo
pro změnu
a mé ?
turistické trasy jsou vždy modré
a to jak na mně jde
z kamenných betlémů
že já kdysi schoval báseň pod balvan
to ještě měsíc zářil tichostí úplňků
a u balvanu ležel jen keramický džbán
než vyschla voda
víš v jakém úterku
turistické trasy jsou vždy modré
keramické střepy nikdo nespraví
uslyším z dálavy jen to slovo
dobré
a pak se měj
u nás cit nestaví
turistické trasy jsou vždy modré
po básni
pobásni stříbrné jehličí
a čas mládí jak ameriky sombrer
ti připomenou v srdci
že láska neklíčí
bude zima a mrazící šedivci
a já se půjdu
se srdce na dlani klouzat
haf haf haf a či či či
Přečteno 180x
Tipy 16
Poslední tipující: jitoush, jort1, Fialový metal, Květka Š., šerý, Sonador, Vivien, paradoxy, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (6)