Láska je zahrada květin.
Všechny cítím, všechny voní,
žádnou ale neutrhnu,
žádná slzu neuroní.
Možná je to póza
Vůně květin dráždí k pláči,
tolik zde je čichačů!
Tolik zahradníků tančí.
Chci být jedním z nich?
Jedinou jsem utrhl,
zvadla, uschla, scvrklá byla,
nechtě ve mně cos zabila,
co as nemá žít.
Nedám dalším šanci?
Láska je jak jabloň planá,
poutníkům je k prospěchu,
rozmazleným, zlým a líným
nedopřeje útěchu.
..zajímavej pohled...;-)mě připomněl tématem
https://www.best-poems.net/william_blake/the_garden_of_love.html
12.06.2023 15:58:19 | Marten