Nezištná láska
V hlavě máš plno otazníků
i nevyřešených vykřičníků.
Mlčíš a píšeš nocí.
Znám Tvoji předlohu
i přelétavou náladu.
V tichu jsme spojeni
a neřešíme dálavu.
Jsi jiná
a piješ bezovou šťávu.
Nebo pampeliškovou?
Upínáš se ke hvězdám.
Možná jsem lokaj,
že Tvoji komůrku znám.
Přetahy snů,
bezvládí krizí.
Potahy šedí.
Bez průtahů -
rád si vzpomenu.
Ty, panenko z křišťálu.
Den hlásí ráno,
aby se vstávalo.
Pár řádek klepe na dveře.
A co Ty?
Je Ti dobře?
Tolik věcí mezi roky
a mluvící číše.
Objetí
a láska,
co není z plyše.
Vjemy, city v dobré víře.
Přečteno 183x
Tipy 24
Poslední tipující: BArBArKO, Marťas9, 8Zdenek, Ondra, Stanislav32, Psavec, Misha, Koala, Tvbm, jitoush, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)