Oblaka visela nízko a temněla,
nad dívkou tančící s měsíčním stínem,
krom něhož na sobě vůbec nic neměla,
možná jen kol boků sléz se jí vine.
A on stál, díval se, aniž ho děsí,
nahá jak se smíchem vichřici zahání,
s cheruby líbá se tak jako s běsy,
na bledých ramenou majíc dva havrany.
Nežli noc odejde, stodola vyhoří,
v tůni se zalesknou třoucí se úhoři,
její krev zachutná červeným vínem.
Možná, že jemu se nakonec zaslíbí,
možná, že on jí pak do klína políbí,
a zemře přesvědčen o strašné vině...
Hm, početla jsem si a chválím. Ťukám na ST a posílám pozdrav z Prahy. Daniela
07.08.2023 19:02:47 | danaska