řekni
řekni
jak tančíš
když se stmívá
vločko láska se dívá
a touží jít
dál
tak řekni
co šaty rozvlnívá
když máš ruce na mých ramenou
na co slova
zapomenou
a jiskřivých je touha sněhobílá
řekni
jak tančíš
když rozednívá
řekni … řekni jak poodkrýváš
ve snech tvých tajných
kroky v jíní za tmy
když mé dlaně vedou tvůj pas vstříc úsvitům
pro ztracenou dívku ohně
do závratí v hýčkání jemných krás
a zrození dnů
zas
řekni
jak tančíš
když se stmívá
sluncem láska se dívá
a touží jít
dál
řekni bílou květinou
za melodií mojí stinnou
kde slunovraty trnů jsou tóny růží
z nichž paprsky mrazů mívají strach
záklon je temný a noční
a ty jsi jen hrála na má žebra
chvění o klávesách
dotek tání
objeví dotek loučení
vždyť dotek je šepot
ve vlasech je tulák ve hvězdách
a ty prosíš řekni …
prosíš řekni …
řekni
ale já jsem venku tichý sníh
a uvnitř se slzami zní píseň tepů srdečních
a ty ji opouštíš
asi máš radši mlčící palác rampouchů
než motýlí líbání na touhu
máš radši záře kovů na prstech
a drahé kameny strážící rosy
rozličných básní o třpytivých dekoltech
za vitrínou vzhlédla ses
ve stříbrných loďkách se šperky rubínů
slibujících věčný klenot
vždyť šepot je dotek oceánu
a já
hvězdář jasmínů
ti to snad i prominu
vždyť neřekl jsem smím prosit
a tak sám
niterným klavíristou jitra
bez not
pozoruji u závějí slzy hor věků
odrážející
nebeských paprsků
v tmách
a tebe v čekání
zítra
ať sněžení
má zimní krajinu
řekni vločko řekni smích řekni ach
Přečteno 168x
Tipy 24
Poslední tipující: jitoush, IronDodo, Sonador, šerý, Kubíno, RadekČ, Ophelia81, Edina Elwes, Helen Mum, o3_gambit, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)