První noc
Přišla jsi s úplňkem,
váhavě sedla na…
krajíček…
Košilka tenká, jak plátek
růže,
rozeznít srdce ve zvon mi…
zmůže…
a k rozepnutí zval…
knoflíček;
poslední…
„Pohlédni“,
… říkal její pohled,
„co já vím,
možná naposled…
Mám oči jak chrpy,
se stonkem…
zeleným…,
že po nich toužíš…
jen já …
…dobře vím.
Tak podej mi ruku,
… přitul se…
blíž …
mé měkké rty potom
ochutnat…
smíš… a možná…i…
níž…
A poslední knoflík…?
Co s ním…?
Však víš…!“
Vložím svou ruku
do tepla té…
tvojí,
prsty se propletou,
do běla…
spojí….
„Máš štíhlé
dlaně,
líbat chci… tě…
na…
ně…
Náhle z jasné noci
je pošmourné…
ráno,
tvé oči co do tmy volaly:
„Ano!“
s mrknutím zmizí…
jak v obilí…
len…
Zbyla pravda ryzí…
vše byl… pouhý…
sen…