Milostná
Pramínek zlata mi sklouzl po…
tváři.
Přilétl odkudsi, možná, že…
z nebe.
Uvízl pod víčkem, štípe i…
září…
a v slze svých očí,
zahlédl jsem…
tebe…
Skláníš se nade mnou…
peklo…
i…
nebe…
V noci bez měsíce,
hvězd je na tisíce
a krása tvá…
pálí…
a zebe…
Jak ležel bych na…
růžích,
když tvé nehty po…
kůži
malují z překotné…
lásky
pocit, že
pramínek,
tlačí jak kamínek i…
hladí….
a…
svádí,
ptá se i…
radí
a když pak: „Proč já?“ tiše zašeptá.
Tak odpovím:
„Láska se neptá…“
nevím, v poslední době se mi zdá, že nikdo se neptá člověka tolik, jako právě láska...
28.01.2024 20:09:19 | Sonador