zčernalé dny ořešáků
kdybych já měl v míze dryádu
nebyl bych na jaře pozadu
žel mrazivý bodák mi život kamsi vzal
ale nenaříkám...
už jsem se vyplakal
*
sviť meči damokla
rampouchu visícím nad tvým srdcem
je zakázáno hřát
nit by se roztekla
ty bys promokla
a rampouch?
ten mrtvý šeřík by plakal nad tvým ojíněným tělem
nyň víc mrazte démoni
což nevíte vy básníčkové zženštilí
kdo v prvomájovém poledni
tmoucí cit dá ohni
dočká se kouře lásky?
ticho!
stejně zčernalé jsou květy ořešáků
lístky zkroucené
že můj anděl má černočerná pírka
…
a ty se ještě ptáš jak se jmenuje?
ty? chřadnoucí dryádo?
ve sněhu vždyť víš
já jsem dřevěný a dál nesviť
křestní jméno škrtne tvoje sirka
těšilo mě
zapalovat ohně
odvléci tě k hranici na horách
ne abych tě miloval
ale získal odměn
pár tvých slastných ach
dnes zčernalé dny ořešáků
i čarodějné tmavovlásky
ledově při omaku
zametají své slzy i srdce na dlažbách
Přečteno 91x
Tipy 25
Poslední tipující: jitoush, Chane, RadekČ, Marťas9, Sonador, IronDodo, Jiří I.Zahradník, mkinka, Iness, jort1, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)