Hledání
Kdykoli obletím svět,
na loukách každičký květ…
vidím.
Za loukami zelený les
pak voňavý vřes,
sto pomněnek modravých,
jež v srdci budí smích
včera, stejně jak dnes…
sklidím…
Pak hornatá hladina moře,
co hněte ji bouře
i srdcem neklidným…
já…,
když sever i jih
se v očích mých
pustý, když bez tebe,
od země do nebe
zdá…
Náhle mě oslní…
zlatá a zelená,
hedvábně půvabná
hvězda…
Přestože září,
skromně se tváří,
když tiše a bezchybně,
si leží tu poklidně
na mém snů plném…
... polštáři
.....Hezky si se vyznal Hvězdě.....svítí pro Tebe....určitě...Hvězdář mi to pošeptal........Ji.
25.05.2024 20:08:55 | jitoush
... tak to je moc hezké, děkuji... byť s malou šmoužičkou... ale opravdu děkuji... J.
25.05.2024 22:09:51 | mravenec
hornatá hladina moře, to si těžko představím, která se rozteče?
24.05.2024 00:07:54 | pohane