Anotace: ... když vás totálně opustí vyjadřovací schopnost, ale přece to musíte říct...
Dálka k zbláznění
Jsi měsíc, co vlasy koupe si v řece.
Pohlédnu vzhůru, k smrti jsi vzdálená,
dotknu se hladiny; tak blízká přece…
Jsi popřením samoty,
i duše prázdnoty,
bylinka z hájů prastarých pověstí,
trhaná v půlnočním tichu.
Pramen všech slz prolitých ze štěstí
i klidného, šťastného smíchu…
Jak úlevný déšť, jenž tušit je v povětří,
jak strom, který stínem svým konejší,
prosím tě nahoru ať vláhou nešetříš,
i o chládek tvůj tam vezdejší…
Vím, že v té dálce, která mě leká,
sedíš tam v nějakém „kdesi“.
„Chceme, abys věděl, že na tebe čeká.“
mi do duše šeptají lesy…
....Věř tomu,co lesy šeptají.............Jinak....básní Ti to tady hezky....Ji.
16.06.2024 20:08:51 | jitoush
Nádherná. O své vyjadřovací schopnosti se neboj, máš je úžasný.
15.06.2024 21:55:43 | cappuccinogirl
.. děkuji; i těšínská jablíčka jsou někdy potřeba... ;)
15.06.2024 22:03:13 | mravenec