Danaé
Plášť Klimtovy Danaé sis oblékla
dnes v noci.
Jen přede mnou jsi poklekla
a máš mě ve své moci.
Byť inspirací chci ti být,
když hledáš ji teď v sobě
v té zvláštní, a tak nové době,
těla touží po splynutí
a tebe stále cosi nutí
ten obraz naplnění,
nad nějž snad jiný není,
kořením z krajin – „zde lvi jsou“,
či z galerií světa,
kde prosnila jsi léta,
zarámovat před svítáním,
kdy nad tebou se znovu skláním,
do paží nás dvou…
Pak prožitky tak nevšední…
do osidel zvou…