Já sám po těžké černé noci
zlehka prosvítám.
Mezi mraky, ránem jak slunce zlaté
s paprsky naděje, zlehka stoupám, jdu už k vám.
Odlétli holubice, štěstí se zdá být vzdálené
leč pro touhu, lásku, ba i více
já mezi mraky smutku zlehka prosvítám.
Duše bílá jak ranní mlha nad řekou
tvé slzy, má lásko krásná
s nocí těžkou už dotekou
a úsměv zjasní tento letní den.
Já šťastný jsem s tebou
má lásko, zdá se mi, nebo nezdá tento sen.
Jsem tu a kropím tvé tváře letmým polibkem.
Má lásko
já sám, i s tebou
jen zlehka prosvítám...
Tato báseň je krásně melancholická a zároveň plná naděje a lásky. Ve svých slovech vyjadřuješ pocit prosvícení po těžké noci, vystupuješ z temnoty a stoupáš směrem k naději a štěstí. Popisuješ pocity smutku, touhy a lásky, ale i radosti a štěstí, které přináší ta druhá osoba.
28.06.2024 21:42:48 | Misha