Sdrátované srdce
Po klapkách klavíru tvé prsty lehce tančí.
Noc unesla nevíru, srdce básní vyspravené
cválá s mraky těhotnými deštěm až tam, kamsi,
kde se tvá záře za obzorem ztrácí,
do poklidu nebeského zlatem protkávanou duši vrací
a tiše, svými ústy šeptá, aniž se zeptá: „Jsi to ty, má lásko…?“