Pavučina snů noci

Pavučina snů noci

Anotace: *

Pavučina snů noci
se domotala do mého svědomí
jak oběť belhané lásky
která želu
ve hvězdných můrách nenávratně zmizela.


Prozraď chřestýší osude
vrátí se někdy
či uštkla tu výmluvnost nadrobno
nadobro což...


Ono to umrle vyprchalo
tak piji ze studny bytí žal
a kalím do srdce černoryté splíny.


Kde jsi tvář v křoví života
nechci plenit osvojené touhy
i ta vážka lordu střemhlav letí
a vášní ježí roztomilé maliny.


Je snad hloupé si je ochutnat
tak sbírám boré odhodlání
ale neutrhnu ani jednu křehkost
sám chřadnu v tom parném ránu
kdo však tě červená holko pohladí
snad medvěd čumákem chlupatě hnědým
snad mstitel hrubých růží
od konce meče i šavlí bezejmenný
a možná prostý Já svrženec
budu teď slyšet šumět lesy
a slyšet jejich modrá moudření.
Autor Dejvis, 21.08.2024
Přečteno 75x
Tipy 18
Poslední tipující: Iva Husárková, jort1, Ž.l.u.ť.á.k., Koala, zase já, Anfádis, Kubíno, Psavec, cappuccinogirl, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Básnění v tom nejlepším slova smyslu... :)

22.08.2024 09:39:37 | Koala

líbí

Díky koala;)

22.08.2024 17:49:15 | Dejvis

líbí

Nádherný procítění. Užívala jsem si to, aspoň očima*

21.08.2024 12:11:57 | cappuccinogirl

líbí

Velmi kvalitní obraz maluje tvé srdce, dílo originální, hodné zájmu, jsem ráda za možnost čtení.

21.08.2024 12:09:06 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí