BÁSEŇ PRO MĚ
najednou bylo mi krásně
snad úryvek z nějaké básně
či možná jen její rým
a kdyby jen slovo vinno bylo
že si tu jen tak sedím a sním
na parapetu okna
a dívám se jak bledne noc
tichá noc
vlahá noc
taková noc o které básníci sní
aby báseň napsat mohli
která předčila by všechny básně světa
a ty jsi takovou báseň napsala
a mě poslala
vím, že byla pro mě...
tak jsem vybalil tu starou kytaru
a poslal její tóny do etéru
hnedka po ránu
jako bych cítil
že někdo na ně čeká
hrábnul jsem do strun
poselství teče jako řeka
a až doteče až do tvých uší
představím si
jak moc ti ty mý tóny sluší
a bude mi dobře
bude mi hej
studený vesmíre
hřej
a pro to se žije!!
aby najednou - bez příčiny
- BYLO KRÁSNĚ - v daný čas
aby člověk chápal, že srdce bije
a nepřemýšlel, co je kolem stejný, co je jiný
jen šťastný byl pro pocit štěstí bez příkras
N..Á..D..H..E..R..A
18.09.2024 09:56:33 | šuměnka