Válečnici z Vikingů
Jsi to ty, má děvo ze severských plání,
vzpomínám na tebe a nemám zdání ani,
kde právě stojíš…
Na břehu moře, u hladiny jezera,
před prahem lesů zamlklých…
na ostrých štítech hor, kde jiskří zmrzlý sníh…?
Nad ránem, za tichého večera…?
Těšíš se z úsvitu, či právě se bojíš…?
Šedivých vlků kvílení,
od pólu větru skučení,
či letu černých vran…?
Otevři srdce dokořán…
nad fjordem volavka krouží;
to mé srdce po tom tvém touží,
víš…?
Ač sever a jih, jsou místa dvojí,
oba drží kříž;
oba se spojí.
Jen o jedno tě prosím,
tu prosbu v srdci nosím
snad po celý rok…
Až volavku spatříš, udělej jeden krok…
vpřed;
nezastav její let…
šípem, co v toulci máš…
vím, že lovit znáš,
rozepni křídla lásky a poleť za mnou…
hned…
...v to místo, kde se setkává nebe se zemí, snáší se záře z volavčích křídel... nakonec vždy povstane a zrodí se, co je předurčené... jemně, jako to pírko unášené severním větrem...
překrásný text, děkuji za něj*
19.10.2024 21:13:42 | Sonador
... mno... právě komentář několikanásobně předčil text... děkuji mnohokrát...
19.10.2024 21:19:12 | mravenec
.....Něco mystického z pradávna se ozvalo.......jak za starých časů,když chrabrý muž plný síly a odvahy poklekl před tou svou a ona jej doprovázela v časech neklidných..........Ji.
19.10.2024 18:02:18 | jitoush
... mám rád tradiční přístupy a staré tradice; třeba takové, jaké jsi naznačila... opravdu moc děkuji...
19.10.2024 20:46:25 | mravenec
Překrásná báseň, tolik jsem ráda, že jsem ji dnes mohla číst... děkuji, moc děkuji :-)
19.10.2024 17:41:54 | Helen Mum