- Sněženky -
Sněženky pomaličku
vykukují ze sněhu
to hlásí příchod jara
hlásí příchod jara
každá sněženka puká na květ
puká na květ
je to krásná podívaná
stačí přivonět
natrhat jich malou hrst
hrst sněženek líbezně vonících
svým láskám dát
tuto krásnou kytici
…
Spisovatel AKras