před mrazivou nocí
ach srdce proč nevezmeš mě
na cesty
ach srdce
přál bych si někdy vědět
co se odehrává
na zápraží tvých snů
kdy jsme ještě neznámí si
procitnout
v lásce docela
než pozveš mě
na listí opuštěných podzimů
přál bych si to vědět dříve
kdy se ještě rozvíjíme
než nás mlhy přilepí
na ojíněnou zem
jenže dřív tak mladí
nechtějí věřit stromům
že přijde čas
který se zbarví tak
že utichne i smích básníkův
že jsme pouhé slzy
i noční andělé pozorují hvězdy
vesmírný jiskřivníku
my snad zahlédli polárku
a neviděli souhvězdí
a teď nás ten malý vůz hlídá
před mrazivou nocí
Přečteno 38x
Tipy 11
Poslední tipující: jitoush, Psavec, nehledaná, mkinka, jort1, Pablo Kral, Frr
Komentáře (1)
Komentujících (1)