Je začátek února,
ale mží jak v listopadu,
držíme se za ruce
a to mi stačí.
Bloudíme městem,
chodíme v kruhu
jako uvěznění
ve skleněném sněžítku.
Podloubí starých domů,
všelijaké krámky
a nad nimi zvědavá okna,
co mžourají v šeru.
Socha na špičce střechy
zlověstně, nebo ochranitelsky
rozpíná svá křídla
nad celým náměstím.
Výlohy kaváren
se svařeným vínem,
maličké cukrárny
plné sladkých větrníků.
Svítící restaurace
s talíři teplé polévky,
voňavá čajovna,
kde určitě cinkají zvonkohry.
Náhle se rozprší
a mě rozklepe zima,
rozeběhneme se
a bereš za první kliku.
Je mi jedno,
kam se uchýlíme,
držíme se za ruce
a to mi stačí.
(18.2.2024)
to se mi líbí, LaBruja...kouzlo bezstarostných milenců...hezké vylíčení lokality příběhu, pro mě sladkohořké, i když vlastně nic horkého zde nejde vyčíst...asi moje reakce na nějaký můj vzdálenější prožitek...dobrou, LaBruja
05.11.2024 19:59:12 | mapato
mapato, děkuji, to mě těší a ano, je to napsáno jako sladkohořké... Nevím, jestli je to tam někde zašifrované a ty to cítíš, nebo ten vlastní prožitek, jak říkáš... Nebo oboje :-) Hezký den!
06.11.2024 09:29:58 | LaBruja