Jeřábi…
Obloha večera pod peřím šedne,
vzduch melodií jejich hlasů tepe.
Prohlédnou rázem všechny oči slepé,
když hejno jeřábů náhle se zvedne.
Co nutí je k poutím rok, co rok,
sotva jen podzim udělá krok
nebo se jaro přiblíží,
bojovat se zemskou tíží…
Letí si, netuší,
že promluvit do duší
dokážou svou smutnou krásou,
jak ty, když se podíváš,
srdce na dlani máš…
Jak jeřábi tančíš,
má lásko…