Ošklivý sen
Anotace: Fujsen. Toto jsem napsal když mě bylo tak kolem 23 let.
Dnes v noci, má milá,
se mě zdál hrozný sen.
Dnes v noci, já strašně čekal den,
neboť se mě zdálo, žes mne opustila.
Já zmítal se v horečce
a šeptal tvoje jméno,
tvá ústa řekla hořce,
co nikdy nemělo být vysloveno.
A oči tvé, které se dřív smály
pěly píseň mučivou,
její odraz přenesl se přes vysoké skály
a v srdci mém zabrnkal na strunu citlivou.
Zahučely větry,
stromy klonily se v zem
v mém nitru vadly květy,
co pro tebe rostly jen.
Den bílý ukončil má muka
a úsměv zčeřil rety mé,
ještě z oka zkanula mi slza
a do polštáře vpily se sny děsivé.
Přečteno 475x
Tipy 1
Poslední tipující: Malé nic
Komentáře (7)
Komentujících (7)