Já kozorožec hrdý jsem,
a zrozen na Štěpána,
jsem rád, že zabloudil jsem sem,
kde záříš tu tak sama.
Tvé verše vskutku něžné jsou,
člověk by moh' si přát
lépe poznat dušičku Tvou,
pro Tebe verše psát.
Plní mne něhou netušenou
Tvé verše krásně mazlivé,
nevšední musíš býti ženou,
v básni Tvé slyším srdce Tvé!
29.12.2007 18:12:00 | Kozoroh 1
Jsem Lampička, mé jméno praví
že v světě našich vlastních snů
v světě iluzí a přeludů
v světě za zavřenýma očima
i v tom, co něhu proklíná
v světě černobílých vět
v světě, co hledá vlastní svět
mé jméno tmu i světlo tají
slunce i stíny za svítání
a tam kde se tyto světy prolínají
nezáleží na pohlaví..
Neurazí, kdeže! Mimochodem, jestli tvoje přezdívka je skutečně taky tvým znamením ve zvěrokruhu, tak jenom, že jsem taky....capricorne..
13.05.2007 20:05:00 | lampicka
Když labuť píseň svoji zpívá,
a lásku osudu van svál,
jediné,co Ti ještě zbývá
roztáhnout křídla,letět dál!
Tak jsem zas objevil další zdroj inspirace.Díky,lampičko,za krásné,ač smutné verše.;-?
*******************************************************
Kvízová otázka:
Lampička=:
1)přístroj sloužící k osvětlení,kde zdrojem světla je hořlavá kapalina,plyn či elektrický proud
2)autor(ka)? krásných veršů
3)pohlavní ústrojí samic bezhrbých velbloudů
P.S.Doufám,že se tento drobný žertík nedotkne autora těch pěkných veršů!-))
13.05.2007 17:48:00 | Kozoroh 1