Májové variace
Že prý máj je "lásky čas."
Ty však neslyšíš ten hlas,
který zve ku lásce do borového háje.
U tebe hlavní roli hraje
prosperita, úspěch, tvořivost.
Jsi pragmatik. A čert vem romantiku.
Ty nedokážeš jen tak pro radost
vychutnat si krásu okamžiku
tady a teď.
Tvůj máj je obchod, smlouvy, finance,
porady, schůze, nevíš, co je klid.
Zvyšuješ tempo. A jsi bez šance
na chvíli vypnout, zvolnit, zpomalit.
Já nabízím ti jiný máj. Máj plný květů,
ve kterém je krása, básně, cit.
Tak kašli na byznys. A navzdory svým létům
zkus se, prosím, chvíli zastavit.
Přečteno 383x
Tipy 1
Poslední tipující: Antares
Komentáře (4)
Komentujících (4)