Anotace: ...
Maminko, maminko!
Maminko, maminko ! Dnes pana Ladu!
On ve svých obrázcích návod má,
jak velkou sněhulák, měl kdysi bradu
a kam se nejlépe trefovat puckama.
Maminko, slib mi, když teď půjdu spát,
do rána nezmizí sněhová nadílka.
Půjdeme bruslit a taky sáňkovat,
do sněhu vmáčkneme ze sebe andílka.
A víš co maminko, ještě si přeju,
než z rýny ztratí se ledová zmrzlina?
Tam na ten rampouch se hladově směju,.......smím?
Však mě pak zahřeje, tvá voňavá peřina.
.....půvabné jsou Tvé verše,milé a zrovna je čtu v ten správný čas,
kdy se dají andílci do sněhu vmačkávat jedna radost......Ji.
12.01.2017 20:34:25 | jitoush
maminko, maminko
dej pryč tu lopatu..
čištění od sněhu je práce pro tátu
chodníky,zápraží i haldu ze střechy
my jsme jen dětičky
jdem dělat neplechy ..
09.01.2017 20:34:43 | poeta
Kéž by ty dětičky,
se aspoň učily...
Než svoje matičky,
i ve snách mučily.
Pak by ni lopatu,
nemusely znát.
A mamky s úsměvem
s nimi šly si rády hrát.
(Ty ses zrovna trefil do situace,právě jsem provedla namátkovou kontrolu školního batohu :-( A říkám si,jen ať padá...
09.01.2017 20:59:10 | Dreamy