Anotace: …
Nad hlavou mi letí ptáci
svorně na jih za vakací
Není nad pohled přes sklíčko
zřím sedmitečné sluníčko
Srdce plesá - srdcervoucí
jak barvami hrají brouci
Poslyšte zvonky zvonící
co rozezněli koníci
..dík za ty hrátky...a taky za slovo vakace...;-) to jsem fakt neznal...a to se mi nestává jako starýmu knihomolovi...
15.09.2023 21:50:07 | Marten
I já děkuji Tobě Martene.
Tuším, že jsem vakace slyšel ve filmu pro pamětníky, bude tomu drahně let…
Přeji Ti povznášející sobotní vjemy.
Marty
101 kg
16.09.2023 11:13:55 | kudlankaW
Sice nevím, zdali by děti pochopily slovo vakace, ale jen smekám, nad prima děckou básní. Super*
Je vidět, že jsi i s mládeží pracoval. To je bonus, neodpojit se věkem z dětského světa.
15.09.2023 16:13:15 | šerý
A čím jsem starší, tím víc inklinuji k těm, kteří přišli na svět z míST ke kterým jsouce v létech, neoddiskutovatelně, spěji, teprve nedávno. Ano, malé děti nesou na sobě snad menší zátěž světa…
Za mých mladých časů, byl muž před šedesátkou většinou laskavým růžolícím i rozvážným stařešinou, chodícím v rozvážném tempu.
Dnes na padesátníky je jiný pohled, někteří nosí vypasované košile, pravidelně cvičí, chodí na manikúru a žiji x-tý život v pořadí s dvacítkami, které ovládají mistrovsky techniky sexu.
Některé
A tak, jak praví věta v tradiční české pohádce:
“Chceš-li udělat ze starého muže blázna, dej mu mladou ženu”
Já jsem byl uvážlivý a pomalý od dětství.
Proto zachovávání continuum po padesátce o to víc!
Zdráv buď, šerý
16.09.2023 11:23:37 | kudlankaW