Anotace: Tuhle ukolébavku jsem složil, když jsem měl kluka poprvé v náručí. Snad přijde někdy i verze pro holky.
Máš oči jako hvězdičky, pusinku jak mráček,
ty náš kloučku maličký, my budem spolu kráčet.
Spolu kráčet životem, co nejdál to půjde,
a vy hvězdy na nebi při kloučkovi stůjte.
Stůjte při něm v nečase, při lásce i štěstí,
vždyť má cestu dalekou, ať se na ni vyspí.
Vyspí na ni v objetí, v objetí své mámy,
vždyť je to jen na krátko, než ho dálky zmámí.