Rozpačité díky
Anotace: Vše je relativní... a to hodně...
Rozpačité díky
za nutné zlo
mění se v prokletí vteřiny.
Potápí se a nabývají
podoby záchraného člunu
posetého střepy s jedem.
Z hořícího dřeva létají
miniaturní světy jisker,
miriády galaktických skřetů.
A v rozpadlém kostele
znějí dál nářky padlých
ďáblů a vzdechy andělů.
Divoká zvířata mají více citu
než rádoby civilizovaní lidé,
kteří rafinovaně zabíjí vše kolem.
Povyšují se nad vše
a zapomínají, že to vše
tu bylo... Oni ne...
Někdy jsem na člověčenství hrdá,
ale ve skrytu duše se asi stydím...
Komentáře (3)
Komentujících (3)