Velký bílý mořský pták
Anotace: ***z roku 1993***
Kde hladina moře dotýká se břehu
jako sníh letěl
velký bílý mořský pták...
Jeho let skrýval něhu,
podobný vločce sněhu,
když snáší se z oblak.
Velký bílý mořský pták,
krásný jako splynutí
dvou nahých lidských těl
mne ke snění přinutil,
zamával křídly...odletěl...
Albatros - jež námořníkům
přináší na křídlech blízkost země...
Ta křídla - kontrast kominíků,
dotkla se moře a ve mě
dál letí...
Dotknou se horizontu,
jemná jako látky z orientu,
zašumí...
Já stojím na pobřeží
a šeptám
umí...
Jak dlouho ještě poletí?
A bojím se...
ptám se sám sebe
podaří se
velkému bílému mořskému
ptáku přežít
dvacáté století?
Odpověď zebe...
...to nikdo neví...
........................................................
Poznámka:Albatrosu se to podařilo,ale jiné druhy takové štěstí neměly...
Přečteno 926x
Tipy 2
Poslední tipující: Žqáry
Komentáře (7)
Komentujících (7)