Píseň
Anotace: o tom ,jak nás někdy může ovládnout temnota..
nevím kdo jsem
já teď v srdci tvém,
usneš na mém
hrobě prokletém
Za rouškou přání
a nesplněných snů-
není to zdání-
chci být bez okovů.
Slunce už svítá,
ale mě nevidí,
všech přání vítá,
ale mé neslyší.
Kytice splynou
v trnitou zahradu,
vidíš i mou
zamčenou ohradu
Hlína je kámen
a vrba suchý list
tvůj svatý amen
tě vezme do svatých míst
Ďábel mi říká:
„Pojď ke mně blíž a blíž,
tu bolest já znám,
umím tě utěšit.“
Za jiskry svítání
hoří čisté moře,
za chvíli se promění
v roztříštěné nože.
Duši mou uvidíš
už jen v zemi pokladů
a to jen zamčenou
na sedm západů.
Komentáře (0)