Cestou tam...
Anotace: bezcennost stvořená v hodině fyziky
Kde vrána na dobrou noc Ti ukolébavku zpívá,
Bys sotva chtěl žít, ačkoliv
V tom koutu opuštěném se klid a ticho skrývá
Nepotkáš bloudivce ni dušičku
Na cestě šerým úbočím,
Kde noc vládu drží a tma věčná.
Snad jen šílenec troufá si...
Ach jaký jsi bloud a pošetilost v sobě skrýváš,
V dobách ponurých,
Kdy slunko obléká smuteční háv a
Pohřební kapela ladí muziku do tónů unylých
Pár boubelatých cherubů nad Tebou dosud drží stráž,
Leč po ránu, jenž kotouč žhavý co nevidět
Do ulic s nabubřelou slávou vyvalí,
Se každý z nich vrátí do svého kamrlíku a
Spočine na azurových poduškách purpurem zdobených
Ve dveřích Ďábel číhá,
Až pozveš jej dál, před ničím neuhne a
Na koberečku zanechá otisk škrpálu
Na parapetu s pár paprsky slunce
válí se zrnek pekelných hrst
Památka hříchů mladosti, snad dávno promlčených
Přečteno 366x
Tipy 6
Poslední tipující: Nahá, Bíša, Andee, Psavec, s.e.n
Komentáře (4)
Komentujících (4)