Emigrace
Anotace: Příběh mé prababičky, která musela s manželem emigrovat do Ameriky a dítě nechali na Moravě...
Daleko od rodné vlasti
být není lehké
pryč z poznané pasti
za vody rozlehlé
Mnoho prožité bolesti
v Zemi zaslíbené
Beze své ratolesti
tolik milované
Obdivu hodné bytosti
jež přežili ty časy krušné
ne však bez lítosti
to je všem jasné
Osud ve své krutosti
rodinu rozťal tristně
z Božské prozřetelnosti
vznikly dvě větve nové
Přečkaly v počestnosti
časy tak zlé a žalostné
a dožily v blaženosti
těch dobrých v nové rodině
Nebylo-li by vzpupnosti
nebylo by mě
Nebylo-li by starosti
o život dítěte
Žil bych jinde
Miluji Život
který mi byl dán
Miluji Svět
jak ho znám
Za to vděčím Vám...
Přečteno 298x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša
Komentáře (1)
Komentujících (1)