O myších a lidech a jiných pakárnách
Anotace: kdo nečetl Steinbecka, nebude asi chápat vůbec, a kdo ano, těžko říct...
ej, černá kočka přes cestu
pátek třináctého
a ještě šílená erí
vy se mě nebojíte?
no to já zase jo
mohla bych se pokousat
rumová příchuť v pralinkách
a žádný rum
já jsem tak naivní
zdálo se mi stylové opít se rumovými pralinkami
a ony neobsahují líh
vhodné i pro děti
copak jsem dítě?
jo a hraju si
se sirkami
s noži
s rtutí z teploměru
a s půl deci vlastních předsevzetí
stín lustru na stěně
vypadá jako medůza
stejně mě tu všechno žahá
půl litru kečupu k fazolím
si nechte, lennie a georgi
půjdo do hor
najdu si vlastní malou myš
a budu ji hladit a hladit a hladit
radši bych byla sama malá myš
lennie, lennie, vem mě s sebou
půjdo s tebou
za králíky
natrháme jim jetele
georgi, vem mě s ním pryč za králíky
koupila bych mu myš plyšovou
chtěla bych být plyšová myš lennieho smalla
aspoň jednou jedinkrát bych byla k něčemu užitečná
kolik je na světě lennie smallů
kteří se nikdy nedočkají
svých králíčků
černá kočka a bláznivá já
a naivní úvahy o životě
rumových pralinkách
kečupu k fazolím
a nesnesitelné potřebě NĚCO udělat
na to je moc pozdě
nebo brzy
nebo obojí
ale to NĚCO je tak blízko
jako byli králíci
lenniemu
Přečteno 322x
Tipy 12
Poslední tipující: pejrak, drsnosrstej kokršpaněl, hanele m., Barbr, Lisa.Ginmi, Lukáš Rymeš, Heda, Honza Vašek, LisSe, Vladimír P.
Komentáře (4)
Komentujících (4)