Anotace: Samomluva o mé totožnosti a vývoji. Ontogeneze je vývoj jedince, fylogeneze vývoj druhů.
Je to krásný. Představuju si jak to recituješ do ticha, zní mi to jak skladba na "tlustý struny" kytary a každej tón se nechává doznít. Fakt hezký.
25.02.2008 22:56:00 | drsnosrstej kokršpaněl
moc krásný poetický manifest - nevím, lepší označení mě zrovna nenapadá :o)
Nikdy jsem si nebyla jistá
zda Darwin něco nepřehlédl
- třeba duši
23.01.2008 08:59:00 | hanele m.
Sestřičko, děkuji. I ty budeš stále mou sestrou, ačkoli tehdy bude naše sesterství možná jiného druhu, budeme jedna druhou, budeme všichni jedinou bytostí. Zvláštní představa... Ale týká-li se tebe, je krásná, krásná jako ty, Lisí.
08.01.2008 17:21:00 | Alea - kometa kdovíco přinese
Vážím si tě. Jsi moudrá, svobodná a prozářená. Je jedno, jestli žluté tulipány voní, ty jsi, sestřičko, každým z nich. Nevím, jaké jméno máš v občance. Kdysi mi ho někdo říkal, možná, žes to dokonce byla ty, ale já už ho nejspíš dávno zapomněla. Jsi pro mne Erí, jako ta krásná, zelená a usměvavá země uprostřed moře, které jsi tak podobná. Už asi stokrát jsem viděla fotku v tvé občance, ale nejsi na ní ty. Ta dívka bez třpytu v očích, bez úsměvu, bez rukou, podobných křídlům mořských racků, kterými kolem sebe neustále máváš, ti vůbec není podobná. Není na ní vidět hlava s korunou větví v oblacích a kořeny hluboko v zemi. A až jednou nebudeš mít jméno, které by omezovala způsob, jak tě oslovit a tvář, která by omezovala tvojí podobu, stále budeš mojí sestrou... :-)
08.01.2008 16:39:00 | Lisa.Ginmi