Šaty, jež tkaly hvězdy
Anotace: Věnováno někomu, kdo velmi strádá. Někomu, komu chybí tatínek tak moc, že stále pláče...
Držím tvou dlaň,
stále smím, sílu mám,
až se ráno probudím,
zlehounka zamávám
a zmizím ti v dáli.
Možná mou tvář,
skrápí tvé slzy,
až najdeš mě mezi poduškami,
barvy duhy,
dočítat svůj snář.
Snad naposledy,
zulíbáš rty mé,
stále horké z rozjímání,
ztrápené horečkami,
mé duše spoutané.
A až růži položíš,
na mou hruď,
na šaty, jež tkaly hvězdy,
zůstanu už napořád,
zasypána květinami.
Však neplakej,
nezkrápěj slzou zem,
věz, byla jsem tvůj sen
přesladký sten,
jenž s ránem mizí...
Komentáře (2)
Komentujících (2)