Setkání
Anotace: 1990 byla jsem strašně zamilovaná...a vydrželo to možná až moc dlouho...
Sbírka:
Na rozloučenou
Tvé oči jsem potkala na nábřeží
Tak blízko blizoučko Vltavy
na podzim
když všude barevné dukáty stromů leží
a kupují si kapky deště a jinovatku
Naše ruce se v mlze hledaly a do deště vykvetly růže,
tam pod Hradčany.
Najednou kolem všichni tak směšně spěchali
a byli tak strašně daleko v té mlze,
s klapkami na očích skrz naše zahrady dál tupě šlapali
neviděli růže…
Ráno jsem cítila Tvoji blízkost, za svítání.
Poloospalá doufala, že to nebyl sen,
byly Ti z rukou cítit růže
a obloha vykvetla modrým úžasem
(1990)
Přečteno 424x
Tipy 7
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, pejrak, Mácha, maena, Jiparo
Komentáře (4)
Komentujících (4)