Samaritán
Dusot kopyt a řehot koní,
Co svého pána v temném oku střeží.
Rudá pastvina co krví voní,
Kolem padlí rytíři bezvládně leží.
Ty, utopen ve vinném střiku,
A v bezedném objetí žen,
Lidé tě zdraví :“Salut, bojovníku!“,
A ty jsi spokojen.
Udatní pánové v ozdobném brnění,
Úctu a respekt každého budí,
Avšak v rukách tě nádherně zabrní,
Když kopí jim projde hrudí.
Ale Ty, jež vidíš v desateru,
Povinnosti a Boha mdlého,
Upřednostníš - bohatým dávám a chudým beru,
Každý strůjce štěstí svého…
Přečteno 441x
Tipy 57
Poslední tipující: veverka.danca.007, Zasr. romantik, Rolnička, kikis, Verena, Kapka, Ještě dítě, Egretta, Triffid Kolbe, Holis, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)