Žoldák
Dnes večer jsem se rozhodl
do armády jako žoldák najmout se dám
uchránit klid v duši jsem nesvedl
tak šanci umřít jako hrdina teď mám
Dostanu zelený stejnokroj a krásnou zbraň
jistoty na celý život a třikrát denně stravu
ale až zařve ta krvežíznivá saň
půjdeme mi vojáci jako odsouzenci na popravu
Do ešusu žrádlo a čaj s brómem
od bot krvavé puchýře a rozdřené paty
v noci zatočeni všichni kolem jedněch kamen
a v uších chuchvalce špinavé vaty
Žoldák, a tak krásně to znělo!
i ty jistoty vypadaly lépe
teď vyfasoval jsem dělo
a tep mi příliš rychle tepe
Život, na který kdysi jsem čekal
ale teď pochopil jsem o čem to vlastně bylo
tu noc hladový kulomet zběsile štěkal
a moc kluků z naší roty to nepřežilo
Do ešusu žrádlo a čaj s brómem
od bot krvavé puchýře a rozdřené paty
v noci zatočeni všichni kolem jedněch kamen
a v uších chuchvalce špinavé vaty
Dnes večer jsem se rozhodl
do armády jako žoldák najmout se dám
nic jiného jsem už nesvedl
asi o kolečko více mám!!!
Přečteno 269x
Tipy 1
Poslední tipující: Replix
Komentáře (1)
Komentujících (1)