Střípky z mozaiky III. - v barvě koňské srsti
Anotace: Koně běží...dokud nedoběhnou
V hrudích nám cválaj
divocí koně
co nikdy nikam nedoběhnou
Na místě běží
celým životem
a zatím se ještě
nezastavili
Zatím se ještě nikdy nezastavili
V prsou mi kluše
splašená klisna
- je tak nestálá
Jde pomalým krokem
uklidněná
však v příštím okamžiku
zase už letí splašeně
s horkými, zpocenými boky
s horkým, zpoceným tělem
s horkou, zpocenou duší
Snad někdy tušíváš
co se v ní skrývá
V prsou ti kluše
černý hřebec
ohnivý a citlivý
Občas našlapuje skoro opatrně
- snad aby mě nevzbudil
Však když oba vzhůru jsme
z kroku v klus
z klusu do cvalu hned přejde
Nikdy se neopustí
ti koně splašení
co se nikdy nezastaví dřív než my
Pospolu věrně uhánějí
pláněmi života
Bez konce
Přečteno 328x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (1)
Komentujících (1)