Cesta

Cesta

Anotace: Kam jdeme? Jen si myslíme, že to víme... Věnováno moji mamičce k 50. narozeninám

Slunce tiše usíná.
A starý lampář jde temnou ulicí,
plamínek naděje střeží,
světlo v temnotě rozsvěcí.

A ztracení vidí už na cestu svou
i slepý k cíli běží !
Někteří cestu nenajdou …..
Ve světle zabloudí,
jsou zvyklí chodit temnotou.

A on jde dál, v čele, do tmy
a za ním stádo ovcí, průvod městem,
toužící karavana,
hledající, jdoucí za světlem, šťastní,
a všichni se těší kam jdou.

Jen lampář ví,
že cíl jiný není,
něž vydržet se světlem k rozednění
a zažehnout lampy při setmění.

S úsměvem na tváři k ránu lampy zhasíná
a překvapené stádečko rozhání,
potom klidně usíná

a slunce se probouzí…….
Autor Rayzz, 22.03.2008
Přečteno 290x
Tipy 7
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, hanele m., Psavec, Varda, estrellita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

to je moc hezky sepsaný... trošku jako jedna pohádka co sem kdysi viděla...

10.04.2008 13:32:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel