Podzimní
Mraky se táhnou po obloze
jako karavana
Tak líně, šťastně a tak blaze
asi ztratila se rána
Ráná teplá, dlouhá
zářivá
Slunce jak žena nevraživá
studená zaživa
Teď časné hodiny
tak chladné
Otcové, co opouštějí rodiny
tak snadné
Sluneční svit dopadající
na rudé listy
Lidé nudní chodí po ulicích, vypdající
jak mramorové bisty
Při závanu větru jak déšť barevné listí
pokryje celé chodníky
Strom je lehce upustí
jako pouhé příživníky
Mokré perly spadají
na trávu
Nebe pláče, po krůpějích
pro slávu
Přečteno 280x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (0)