Galerie vzpomínek

Galerie vzpomínek

Anotace: ...maličko politická příchuť... Srdce bije v trojím rytmu... New York. Irák. Londýn... Kdo bude další na řadě?!!!!

************************************

Neuměj žít a neusínaj
skvrny malířský,
co chvalně zazdívaj
svým tělem velmistrům
jejich rytířský,
světem neskleslý um.

Neuměj snít a celý kraj
svoje pýchy proráží paletou.
Neuměj bdít - tak radši maj
cesty zúžený, ať se nespletou,
když nocí vracej se zpátky.
Když nežijí ani neusínaj.

Průlom, čerň prudkých mračen
se přehupuje přes probdělý síto,
přes zabředlý nánosy stěn.
Tak je jim to líto!
A oči se klíží,
když čelí smilstvu
před zamčenou mříží.
Proč zaplavil Saint bitvu
červeným potokem?
A proč svět jinak to už neumí?
Proč slzičky scházejí se pod okem?
Svět jinak nedá - jen rány střel utlumí.
Kdo vysvětlí jim to?! Proč nemůžou žít.
Proč v zákopech leží mrtvých natisíc...

Neuměj žít a vyhasínaj
stěny zmoudřelý,
porostlý arnikou.
Neuměj žít a příběhy znaj
- story otřelý, jak to bylo s panikou.
A umělci obkličují Evropu.
- Snadno zapomínaj,
jak pro ně umrlci spadli do zákopů.
Vystavěli si tu americkej ráj
- domy zbořený, krev
a odpustky za ropu...

Tak je mi to líto!
Autor Jasmin de Paris, 01.08.2005
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Copak podlehnout pokušení je nemorální,psát básně o blízkosti těla,když jsem tak žíznivý,že nemohu polknout,to je nemorální,přinejmenším vůdči lidské přirozenosti...i té mé.Ze slov je dům a z vášně hoří krb..

01.01.2007 20:45:00 | Art Brasi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel