Smích kolovrátku

Smích kolovrátku

Anotace: ...

Ta noc,
co má svá práva
nezavře oči těch co bdí.

Pozvedám pohár křišťálů
na zdraví nového rána
a číši vypitou do dna
za sebe zahodím.

Zastavím kolotoč básní tesklivých
které vám slunce zahalí
notou ochraptělých flašinetářů
zpěváků věčných odrhovaček
ve kterých čas se zastavil
aby našel nový směr.

Křižovatka mnoha cest
a ani jedna nemá cíl
na konci každé čeká smích
co vhání slzy do očí.

A kolovrátek zpívá vesele
jak mu jen staré kosti dovolí:
,,Kudy, kudy, kudy cestička
pro mého Jeníčka“?

Píšťala vyláká ježky z mezí
aby za tónem jejím cupitali
napadnout hadí ráj
pro svět bez hříchu.

Je ráno
jdu domů se smíchem
opilý křišťály.
Autor Jan Urban, 16.06.2008
Přečteno 401x
Tipy 20
Poslední tipující: šedá bílá myška, Fiserka, Mbonita, Holis, s.e.n, Marfuša, Čarokrásná dívka od vedle, Maura, shakespeares, Harr, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

příběh plyne jako voda...jako píseň tulácká nebo pijácká:-)

23.10.2008 18:31:00 | Mbonita

líbí

Dovedeš upoutat příběhem.Hezké a příjemné počtení.

16.08.2008 14:08:00 | s.e.n

líbí

Geniální. Obraz marnosti i naděje.

05.08.2008 12:13:00 | Marfuša

líbí

...a hezké

17.06.2008 22:17:00 | Ewineccka

líbí

...zajímavé

16.06.2008 22:26:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel