Střípek z mozaiky VII. - hnědo-zelený
Anotace: Stejně jako ten předchozí vznikl pod Krudumem při archeologické brigádě na zaniklém kostele sv. Mikuláše z poloviny 13.století.
Jak šíp z luku právě vystřelený
řítím se s očima dokořán
Rty mé zůstanou uzavřeny
a srdce jen bije na poplach
Erion, tak zní mé jméno tebou zahozené
Erion, tak zní mé jméno dobou zatracené
Erion, tak zní mé jméno z dávna
má touha žít je však neodkladná
Udýchaná dlouhým během bez konce
ztrácím se v oběti trávě
pálící nohy zchladnou mi v potoce
snad usnu, v modrém a potrhaném hávě
Erion, to jméno neztrácí na významu
Erion, být sama sebou já však nepřestanu
Erion, zní to jak vystřelený šíp
snad my dva jednou dokážeme žít
Přečteno 247x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (1)
Komentujících (1)