Maturita

Maturita

Anotace: ...

Spousta těžkostí občas skýtá,
z češtiny maturita,
Balzaca, Zolu, Tolstého,
naučit člověka prostého,
bývá většinou těžká práce.
„Čtete?“ Ano, někdy magazíny,
na dlouhé knihy jsem moc líný,
„Co je podle vás jambický rým?“
Jak jen s tímhle si poradím?
„A co prokletí básníci?“
Ale ne, vystřelte světlici!
„Člověče, znáte alespoň Illias?“
To byla další rána pod pás.
„Vy mladí, co zmůže s vámi stáří,
no běžte, a vraťte se zas v září.“
Verlaine, sejdeme se v pekle.
Autor ficule, 24.08.2008
Přečteno 297x
Tipy 7
Poslední tipující: 6thSun, Bíša, Churry, Holis, enigman, Myrja
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fantastické, nač znát suchopárná fakta, když slova poslouchají a smysl mají...? Tak zlom vaz! "o)

01.09.2008 08:04:00 | Churry

tak držím palec, :o)

24.08.2008 19:56:00 | Myrja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí