Na dobrou noc
Anotace: pojďme, drahá, pojďme spát, a něžné sny si nechme zdát - sny o lásce a milování... nechť odejdou až za svítání!
Nerušme spáče. V tváři Luny
díry jak uhry tiše duní
a sladkou písní kolébají
znavené, kteří čas již mají -
- čas ulehnutí, dobu spánku
když sama noc má na kahánku
a den je ještě v lůně matky.
Ach, nevrátí se nikdy zpátky
žádný z těch tvrdě spících reků
jenž zdřímli chvíli na útěku
před časem. Chvíle ale zlá je
a do svých mříží zajala je.
Tak nerušme je, nech je spáti
na vlnách snů se kolébati.
Nechme spát, co má tma v své moci.
A sobě přání dobré noci
popřejme... pojďme taky spát.
A bubny Luny nechme hrát...
Přečteno 310x
Tipy 10
Poslední tipující: okapovaroura, dablik007, pavlis, adida, malá čarodejnice wiggová netopýrková
Komentáře (2)
Komentujících (2)