Země, jež ztratila své hvězdy
Anotace: dneska svítí jen měsíc, zpola překrytý mraky... a opodál jedna jediná osamocená hvězda. takže tahle je pro ně.
Nevidím hvězdy. Srdce mlčí
a dech se krátí, chřastí v něm.
Mé vlasy, šedé jak srst vlčí
se málem loučí s životem.
Včrejškem zhasla všechna světla,
do noci září oheň svic.
I modrá růže, co kdys kvetla
teď nevidí už na měsíc
a uvadá v tom temném stínu,
je jak by měla kocovinu -
ohnutá k zemi, vyprahlá.
Toť zem, kde tma již zvítězila,
země, jež hvězdy zatratila.
Kéž nejsem v ní! Kéž se jen zdá...
Přečteno 294x
Tipy 3
Poslední tipující: sýc, malá čarodejnice wiggová netopýrková
Komentáře (1)
Komentujících (1)