..Defiléé...
Anotace: ..ne, asi to není báseň..jen mi tak nějak vysela ve vzduchu a já nevěděla kam ji upíchnout..tak moc v tom citím život až ho tam skoro nevidím..
...a pod víčky celej modrej svět,
co táhne tě zpět..
a ty by ses otočil a protáhnul ránem
Bez bolesti, s touhou nebrečet
/..jako pokaždý../
Jenže druhý šance se nevyplácej
A tak už nebudem sedět pod stejným stromem
A foukat si na roskousaný rty
protože koce bývaj konečný
a my nemužem dál sedět a nejít..
Tvořila jsem společnost
S omezeným počtem masek
A já je /bohužel/ z části prohlídla
Skutečnost nebyla o moc lepší
Všichni jsme si an něco hráli
A přesto jsme věděli
Že jednou to budeme my
Komu se bude šlapat na paty
/ s výmluvností/
Každej jsme uždibovali svůj kousek štěstí
Ale v tom slibný středu
jsme se nakonec potkali..
možná to nebyl anistřed
jen velká šmouha mezi námi
Ne, nebylo kružnicco by nás pojily
Ani dalších jiných různočar
Možná jen…
Ty chodníčky co jsme si dláždili
/naivně/
Každej jednou skončíme
V tom svým pekle
/případně nebi/
Který nebude bolet o nic víc
Joo
Stavěli jsem vzdušný zámky
/a taky hangáry/
Smály se možná sami sobě
Ale
Hřešili jsme dojednoho
Jen někdy se o tom víc mluvilo
/ ..pro bolest druhých..?/
Slova jsou zbytečný
Hrálo se na city
/ a taky body/
Každej jsme sváděl malej soukromej boj
Se slovy
,,….teď už to konečně musí vyjít“
Ale po každé jsme stáli pod stupněm vítězu
A s povzdechem doufali
Že příště to budeme my
Kdo bude pod mocí prstenu
Jenže ideály a nevinnost se vytratily
S příbývající zaběhlostí a nevyhrou..
Prvotní okouzlení
Vystřídala vyčerpanost
Neshoda, výmluvnost..
A my se začali měnit.
Nešlo nevidět
Jak se nám mění tváře do podivných grimas
Přetvářek a občasných protivenství
Bylo to jasny…
Přišel konec
A tak tu teď stojím jako jeden z těch
Co končí etapu svýho modrýho života
S touhou už nidky nepoužít přetvářku
Protože nidko nejsme bezchybnej
A každej svádíme svůj boj
Ať už menší či větší
Každej máme slabý místa
Který můžou bolet
A vy
mě pokaždé prohlídnete
/aspoň trochu :)/
A tak nemá cenu hrát si na něco co nejsem
/a nikdy nebudu/
Bylo my s vámi hezky
Děkuju
Komentáře (0)